Ediția 4 a „Fapte Bune cu Sebo” și câștigătorii acesteia

22 decembrie 2019
Ediția 4 a „Fapte Bune cu Sebo” și câștigătorii acesteia

Ediția 4 a „Fapte Bune cu Sebo” și câștigătorii acesteia

22 decembrie 2019
Ediția 4 a „Fapte Bune cu Sebo” și câștigătorii acesteia

Cu fiecare ediție a campaniei „Fapte Bune cu Sebo”, adunăm în pușculița noastră, tot mai multe proiecte frumoase. În acest articol am decis să vă facem cunoștință cu 3 proiecte din al patrulea val de idei, care au cucerit inimile majorității. Acestea au primit finanțare până la 50.000 de lei, ce a fost folosită pentru realizarea visurilor câștigătorilor. 

Să începem cu liderul ediției - Supraveghere video, Grădinița "Regina Maria". Participanții cu acest proiect au avut un mesaj simplu, dar extrem de important: Siguranța copiilor este mai presus de toate. Frecventând zilnic această instituție, picii petrec cea mai mare parte a copilărie sale anume acolo. Pentru orice părinte nu este nimic mai prețios, decât ca copii săi să se bucure de cele mai bune condiții și să fie în siguranță. De aceea, dorința lor principală era instalarea unui sistem wireless de supraveghere video în incinta grădiniței. Această intenție nu a putut fi rămasă neobservată și în scurt timp a strâns numărul maximal de voturi (5482). Proiectul a fost finanțat cu 49.692 lei, iar sistemele de monitorizare deja „ocrotesc” copilașii. 

                                                           

                                                                                      

                                                           

Al doilea participant câștigător, la fel a visat mereu să facă ceva frumos pentru localitatea sa. Promovând un mod sănătos de viață, Pavel Munteanu, foarte tare își dorea ca toți locuitorii satului său natal, Cojușna, să aibă posibilitatea să practice mai des sportul. Însă cu părere de rău, nu aveau un loc special predestinat pentru aceasta activitate. Aflând despre campania „Fapte Bune cu Sebo”, acesta nu a stat mult pe gânduri și a aplicat cu ideea "Teren de sport pentru întreaga familie"5391 de voturi și titlul de „câștigător” a ajuns la el. Proiectul a primit o finanțare în valoare de 50.000 lei și acum circa 7000 de locuitori se pot bucura de un teren sportiv, pentru mic și mare.

                                                                              

                                                                        

                                                                       

Și al treilea, dar nu mai puțin important: proiectul „Bunicii Grijulii” - denumire, ce îmbină dragostea, atenția și faptele bune. ”Bunicii Grijulii” este o Asociație Obștească, care are ca scop asigurarea securității siguranței copiilor, prin implicarea oamenilor în vârstă. Voluntarii asociației își desfășoară activitatea la trecerile de pietoni din împrejurimea instituțiilor de invățământ pe tot parcursul anului școlar. Bunicii ajută copii, elevii, deseori și pe cei maturi, să traverseze strada. Acumulând 5212 de voturi, acest proiect s-a plasat pe locul 3 și a primit finanțare în valoare de 49.990 lei, cu ajutorul căreia a fost procurat echipament special: 275 indicatoare mici cu insigna „STOP” și 160 trench-uri pentru ploaie

 

                                                                           

                                                                          

                                                                         

Sperăm că v-au plăcut istorioarele, ce se ascund după proiectele câștigătoare. Acum vă rămâne să vă urăm doar curaj. Visurile voastre la fel pot fi îndeplinite. Tot ce se cere de la voi e să aplicați. 

Vă sfătuim să o faceți chiar acum: www.faptebune.md/idea/add/info      
 

Înapoi Distribuie

Aplică oricând și câștigă

cu SEBO

Abonează-te la newsletter