SmileART (Arta de a dărui un zâmbet)

Locația

c. Шури, гю Дрокия

Suma necesară

100000 MDL

Scopul proiectului:

este de a oferi copiilor și părinților acestora un loc de joacă și recriere modern, care corespunde necesităților fizice și morale. Terenul de joacă este locul în care copiii petrec cea mai lungă perioadă din copilărie, în care se formează și își extind, performează abilitățile. Terenul de joacă are și o menire pedagogică, fiind învățător de profesie cunosc foarte bine rolul jocului în dezvoltarea copiilor. Părinții oferă astfel posibilitate copiilor de a promova un mod sănătos și activ de viață. Terenul de joacă este o înlocuire eficintă a timpului petrecut în fața calculatorului sau telefonului, care trag după ele un șir de consecințe negative cum ar fi: lipsa atenție, a comunicării pe viu, accentul nagtiv căzând numaidecât pe sistemul nervos, care este tot mai vizibil în ultimul timp. Persoane dependente de TIC. Aceasta nu putem opri însă putem să creem o alternativă. Copii își petrec timpul în aer liber. Un zâmbet va fi adus și pentru persoanele cu dezabilități, deoarece v-om ține ca acest spațiu să fi accesibil îndeosebi pentru ele.

Descrierea proiectului:

De la locuitorii satului Șuri, și eu perosnal împreună cu copilașul meu a parvenit solicitarea de a instala un teren de joacă pentru copii. În sat locuiesc un număr semnificativ de mare de copii, iar necesitățile esențiale la vârsta lor nu sânt satisfăcute. Prin apropiere nu este un teren amenajat în care copii să-și petreacă timpul. Terenul de joacă oferă siguranță copiilor, dar și părinților acestora, deoarece acest teritoriu este îngrădit, destinat anume copiilor. Acest teren de joacă este destinat copiilor și părinților acestora, oferindu-le loc de distracție, recriere și promovarea unui mod de viață sănătos. Terenul de joacă este destinat copiilor care le va asigura spațiu modern și necesar pentru a-i dezvolta abilitățile. Un plus mare este că termenul de exploatare a unui teren de joacă este de cel puțin 10 ani.

Plan aproximativ de lucru:

1. Pregătirea terenului în vederea inceperii lucrarii.

2. Organizarea și funcțonarea echipei de lucru.

3. Achiziționarea materialelor necesare : pietriş (pentru protecţie împotriva căderii), (balansier,complex din 3 tobogane plastice, figurină pe arc “Avion”, cadru pentru leagăn dublu, două scaune pentru leagăn destinat copiilor cu vîrsta între 5 și 12 ani ș.a)

4. Finalizarea și darea în folosință a spațiului de joacă.

Terenul de joacă pentru copii este accesibil tuturor copiilor. Perioada de exploatare a unui teren de joacă este îndelungată. Astfel, copilăria acestor copii se va desfășura într-un spațiu modern, confortabil, accesibil, social etc.

votingul s-a încheiat!

403

Voturi

Votingul s-a încheiat 21 aprilie 2019

Votează proiectul

Îți mulțumim pentru votare!

eroare

încearcă din nou

Aplică oricând și câștigă

cu SEBO

Abonează-te la newsletter